Zupa wszystko albo nic

4 (1 ocen)

  • 34 min

Mąz się nią zajada na okrągło

  • 34 min

Składniki:

  • Ziemniaki, marchew,papryka,boczek, kiełbasa, cebula,kukurydza, przyprawa uniwersalna, koncentrat pomidorowy ,smietana, mąka, sol, pieprz, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa wszystko albo nic - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy 2 lity wody z 1,5 łyżką wegety, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i w talarki marchew, gotujemy oko 20minut, boczek surowy i kiełbasę kroimy w drobną kostkę,cebulę równiez i to podsmażamy.Dodajemy do gotojucego sie wywaru, gotujemy okolo 15min, paprykę kroimy w małą kostkę odsaczamy kukurydze, i dodajemy na koniec do zupy, chwilkę gotujemy.Doprawiamy 5łyżkami koncentratu pomidorowego, około o,5 opakowania śmietanyi zagęszczamy 1łyzką mąki. Solimy pieprzymy i posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować