Zupa wiśniowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna i aromatyczna zupa smaczna na ciepło jak i na zimno !

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag wiśni
    2 litry wody
    250 ml słodkiej śmietanki 18 %
    150 g makaronu typu zapałka
    4-5 łyżek cukru
    2-3 szczypty soli

Zupa wiśniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie myjemy i drylujemy, a następnie wrzucamy do wody z dodatkiem cukru i soli i gotujemy około 15 minut.
  • 2. Nastepnie wsypujemy makaron i gotujemy kolejne pół godziny. Na koniec dodajemy śmietankę zahartowaną wcześniej gorącą zupą. Na bardzo małym ogniu gotujemy jeszcze około 5 minut, nie doprowadzając już zupy do wrzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy