Zupa węgierska z parówkami

4.97 (151 ocen)

  • 20 min

Szybka i niezwykle sycąca, a ponadto bardzo smaczna :)

  • 20 min

Składniki:

  • 25 dag parówek
    2 cebule
    4 ziemniaki
    2 czerwone papryki
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1l bulionu
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    1/2 łyżeczki majeranku
    1/2 łyżeczki kminku
    1 łyżka oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.97 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa węgierska z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i parówki wrzucić do garnka i podsmażyć na oleju.
  • 2. Gdy cebula się zeszkli dodać ziemniaki i paprykę i całość zrumienić.
  • 3. Następnie dolać bulion i gotować do miękkości ziemniaków. Dodać przecier i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować