Zupa węgierska

4.5 (181 ocen)

  • 60 min

Przepis na zupę

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego
    40 dag pieczarek
    2 papryki czerwone
    1 groszek konserwowy
    2 małe cebule
    2-3 łyżki koncentratu
    4 łyżki śmietany
    2 łyżki mąki
    przyprawy: sól, pieprz, papryka w proszku, chili, przyprawa do mięsa.
    2-3 litry wody.
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa węgierska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w pół plasterki - podsmażyć.
    Mięso pokroić w kostkę, dusić do miękkości podlewając wodą - przyprawić przyprawą.
    Cebulę pokroić w kostkę - podsmażyć na złoty kolor.
    Wszystkie składniki włożyć do garnka, dodać groszek, koncentrat i pokrojoną w kostkę paprykę - zalać wodą. Śmietanę wymieszać z mąką dodać do zupy. Przyprawić przyprawami.

Porady

Wody dodaje według uznania, w zależności od tego czy chce by zupa była gęsta czy bardziej płynna. Doprawiając mięso używam przyprawy do kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować