Zupa węgierska

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem szczęśliwą mamą dwójki dzieci i lubię gotować.

Składniki:

  • ● 3/4 l rosołu
    ● 30 dag surowej kiełbasy
    ● 2 duże cebule
    ● 5 średnich ziemniaków
    ● 2 papryki
    ● olej
    ● 1 łyżka słodkiej papryki
    ● 1/2 łyżeczki ostrej papryki
    ● 1/2 łyżeczki kminku
    ● 1/2 łyżeczki majeranku
    ● 2 łyżki przecieru pomidorowego
    ● sól
    ● czarny pieprz
    ● kwaśna śmietana
    ● natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa węgierska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę i warzywa kroimy
    w kostkę. Cebulę z kiełbasą
    smażymy na oleju. Gdy cebula
    będzie szklista, dodajemy
    paprykę i ziemniaki i jeszcze
    chwilę smażymy.
  • 2. Przekładamy wszystko do
    rosołu i gotujemy do miękkości.
    Dodajemy przecier i przyprawy.
    Podajemy z kleksem
    śmietany, posypaną natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować