Zupa węgierska:)

4.51 (200 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Średni

Bardzo lubię tę zupę.

  • Dla 7 osób
  • Średni

Składniki:

  • - chudego mięsa wiepszowego: 400 dekagramów
    - cebuli: 1 sztuka
    - czosnku: 1 ząbek
    - ziemniaki duże: 2 sztuki
    - mrożonego groszku: 10 dekagramów
    - pieczarki duże: 3 sztuki
    - marchewki średniej wielkości: 3 sztuki
    - oleju: 2 łyżki
    - bulionu: 1.5 szklanki
    - przecieru pomidorowego: 1 szklanka
    - koncentratu pomidorowego: 2 łyżki
    - czerwonej papryki: 1 łyżeczka
    - ostrej czerwonej papryki: 1 łyżeczka
    - majeranku: 1 łyżeczka
    - mielonego kminku: 1 szczypta
    - pieprzu ziołowego: 0.5 łyżeczki
    - listek laurowy: 1 dekagram
    - sól: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa węgierska:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa gulaszowa 1. Mięso pokroić w bardzo drobne kawałki, przyprawić solą, pieprzem ziołowym i papryką. Następnie przesmażyć na rozgrzanym oleju na dosyć dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. W tym samym czasie obrać ziemniaki i marchewki, a następnie pokroić w kostkę i włożyć do garnka, w którym wszystko będzie się potem gotować. Dorzucić pokrojone w plastry pieczarki i groszek. Do smażącego się mięsa dodać pokrojoną w talarki cebulę i pokrojony czosnek. Chwilę poddusić, a kiedy cebula zmięknie, przełożyć do garnka z warzywami, dodać kminek, majeranek, listek laurowy, ziele angielskie, koncentrat i przecier pomidorowy. Na koniec całość zalać bulionem i gotować pod przykryciem ok. 40 minut, aż do miękkości mięsa. Podawać z pszennym lub razowym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować