Zupa warzywna

0 (0 ocen)

Pyszna kolorowa zupa warzywna.

Składniki:

  • 1,5 litra rosołu u mnie z gęsi
    mały brokuł
    mały kalafior
    żółta papryka
    chili
    mała czerwona cebula
    łodyga selera naciowego
    por
    marchewka
    pietruszka
    seler
    kilka pomidorków koktajlowych
    szklanka wiejskiej śmietany
    zielenina (natka pietruszki, lubczyk)
    sól ziołowa lub vegeta najlepiej domowa
    pieprz ziołowy

Zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rosole gotujemy do miękkości pokrojone w kostkę: marchewkę, pietruszkę i selera.
  • 2. Dodajemy resztę pokrojonych warzyw. Doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy razem około 5 minut.
  • 3. Zaprawiamy śmietaną i czekamy, aż się zagotuje. Dodajemy zieleninę doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy