Zupa warzywna

0 (0 ocen)

  • 50 min

...

  • 50 min

Składniki:


  • 20 dag kości
    20 dg kości wędzonej
    Włosczyzna
    1/2 główki kapusty
    2 pomidory malinowe
    Puszka groszku
    Puszka białej fasoli
    Pęczek koperku
    Sól i pieprz
    Odrobina vegety
    Łyżeczka sosu ostrygowego
    Śmietana 18 %

Zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kości zalewamy 1,5 l wody i gotujemy. Zbieramy szumowinę ,po czym solimy i wrzucamy umytą włoszczyznę (seler i pietruszkę pokroić w kostkę ,por w półtalarki ,marchew w talarki). Gotować na małym ogniu ,dodać sos ostrygowy. Następnie osączyć groszek ,fasolę opłukać i wrzucić do zupy-dalej gotować. Kapustę poszatkować ,pomidory pokroić w ósemki ,dodać do zupy. Doprawić solą ,pieprzem i vegetą. Zabielić śmietaną ,dodać poszatkowany koper.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy