Zupa warzywna

0 (0 ocen)

  • 10 min

Jest pyszna i pożywna, a zarazem łatwa do przygotowania. Rozgrzewająca.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
    1 seler
    3 pietruszki
    3 ziemniaki
    400g brukselki
    1 puszka groszku z marchewką
    2 kostki rosołowe drobiowe
    degusta
    sól, pieprz
    1 łyżka mąki
    100ml śmietany

Zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę z groszkiem odsączamy z wody. Brukselkę oczyszczamy. Kapustę,seler,pietruszkę,ziemniaki myjemy i obieramy. Kroimy w kostkę.
  • 2. Wszystko wrzucamy do garnka z wodą. Dodajemy 2 kostki rosołowe . Gotujemy.
  • 3. Doprawiamy przyprawami . Pod koniec gotowania zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy