ZUPA TRUSKAWKOWO - RABARBAROWA

4.5 (198 ocen)

  • 30 min

Truskawki i rabarbar... te smaki idealnie się wzajemnie uzupełniają :)

  • 30 min

Składniki:

  • 300g truskawki
    500g rabarbar
    2 litry wody
    4 duże łyżki stołowe cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    ulubiony makaron :)
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery

Zupa truskawkowo - rabarbarowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki i rabarbar dokładnie myjemy, z rabarbaru odkrajamy kawałek części górnej i dolnej. Pozostałość kroimy na ok 5cm kawałki. Wrzucamy do garnka rabarbar i truskawki, gdy zupa się zagotuje i owoce zmiękną odcedzamy je sitkiem. Do zupy dodajemy cukry. Można zabielić śmietaną, ja jednak podaję samą. Ma piękny kolor i zapach bez tego, nie wspominając już o tym że jest mniej kaloryczna.

    Zupę podajemy letnią z makaronem.

Porady

Pamiętajcie w kuchni... Im czerwieńszy wybierzecie podczas zakupu rabarbar tym jego smak będzie słodszy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować