Zupa truskawkowa z cynamonem i chili

0 (0 ocen)

Dla wielbicieli truskawek , zupełnie inny smak z cynamonem i chili

Składniki:

  • 50 dkg truskawek
    2-3 łyżki cukru
    sok z cytryny
    szczypta chili
    szczypta cynamonu
    świeże listki melisy do dekoracji
    0,5 szklanki kukurydzianej

Zupa truskawkowa z cynamonem i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć i oderwać szypułki. Umyć .
    Następnie ugotować w niewielkiej ilości wody , krótko, aby się nie rozgotowały.
    Doprawić cukrem , cynamonem i odrobiną chili.
    Dodać soku z cytryny , aby zupa była lekko kwaskowa.
    Można podawać z kluseczkami z kaszki kukurydzianej.
    Kaszkę gotować w szklance wody na wolnym ogniu aż zgęstnieje , cały czas mieszać.
    Lekko osolić. Gorącą kaszkę wylać na talerz , kiedy wystygnie ,pokroić na kwadraty i dodać do zupy.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy