Zupa truskawkowa

0 (0 ocen)

  • 25 min

Marzyła mnie się przez całą zimę taka zupa ze świeżych truskawek. Smakuje na ciepło jak i na zimno.

  • 25 min

Składniki:


  • 700 g świeżych truskawek
    1,2 l wody
    cukier (ilość zależy od gustu)
    kilka listków świeżej mięty
    kisiel truskawkowy

Zupa truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki myjemy ,usuwamy szypułki ,kroimy na ćwiartki i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy cukier ,kilka listków mięty i gotujemy pod przykryciem 20 min.
    W tym czasie przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
    Gdy truskawki ugotujemy dodajemy rozrobiony w wodzie kisiel ,zagotowujemy ciągle mieszając. Do smaku doprawiamy cukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy