Zupa szpinakowo-łososiowa

4.5 (160 ocen)

  • 20 min

Tego pływającego łososia podajemy jako pierwsze danie obiadowe.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 200 g świeżego fileta z łososia,
    - 200 g mrożonego szpinaku,
    - 5 ziemniaków,
    - 1 szklanka rosołu,
    - Sól,
    - pieprz,
    - tymianek,
    - sok z cytryny ,
    - oliwa z oliwek do smażenia,
    - koperek i plasterki cytryny do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa szpinakowo-łososiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa szpinakowo-łososiowa 1. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy.
    Liście szpinaku smażymy do miękkości na maśle. Doprawiamy pieprzem i solą.

    Łososia kroimy w kostkę. Doprawionego solą, pieprzem i skropionego sokiem z cytryny smażymy na oliwie.

    Rosół przelewamy do garnka. Dokładamy do niego wcześniej przygotowany szpinak oraz ziemniaki. Całość miksujemy i gotujemy razem około 6-10 minut. Doprawimy do smaku.
  • Zupa szpinakowo-łososiawa 2. Zupę przelewamy na talerze. Podajemy z kawałkami łososia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować