Zupa szpinakowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczna i zdrowa zupka, na wywarze z jarzyn.

  • 60 min

Składniki:

  • • Bulion ze skrzydełek drobiowych
    • Kostka rosołowa
    • Maggi
    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka
    • Kawałek białego pora
    • Kawałek selera
    • 3 średnie ziemniaki
    • Opakowanie mrożonego szpinaku
    • Czosnek
    • 2 łyżki masła
    • Śmietana kremówka
    • Sól i pieprz

Zupa szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować rosół ze skrzydełek oraz pokrojonych warzyw.
  • 2. Szpinak poddusić z masłem oraz śmietanką (ewentualnie może być mleko) oraz z dwoma ząbkami czosnku do miękkości aż wygotuje się płyn.
  • 3. Następnie po wyjęciu skrzydełek z rosołu blenderem zmiksować zupę ze szpinakiem.
  • 4. Doprawić solą i pieprzem.
  • 5. Na koniec wlać śmietanę kremówkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy