Zupa szpinakowa

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kulinarną specjalnością mojej babci są zupy. Przepis na szpinakową mam właśnie od niej. Zupa jest bardzo zdrowa i pyszna. Smakuje również tym, którzy za szpinakiem raczej nie przepadają...

Składniki:

  • ● 3 l rosołu
    ● 3-4 ziemniaki
    ● marchewka
    ● pietruszka
    ● kawałek selera
    ● por
    ● 3/4 op. mrożonego szpinaku
    ● 2 kremowe serki topione
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokrojone składniki 1. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i kroimy w kostkę. Marchewkę,
    selera i pietruszkę myjemy,
    obie ramy i ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Pora starannie
    oczyszczamy i kroimy
    w krążki.
  • warzywa w rosole 2. Na wrzący rosół wsypujemy
    warzywa. Gotujemy do miękkości.
    Dodajemy szpinak i jeszcze
    chwilę gotujemy
  • dodawanie serków 3. Do rondelka odlewamy
    szklankę wrzącej zupy i wkładamy
    serki. Podgrzewamy, aż się
    roz puszczą, i wlewamy do garnka
    z zupą. Mieszamy i ponownie
    zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować