Kulinarną specjalnością mojej babci są zupy. Przepis na szpinakową mam właśnie od niej. Zupa jest bardzo zdrowa i pyszna. Smakuje również tym, którzy za szpinakiem raczej nie przepadają...
Zupa szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy, myjemy
i kroimy w kostkę. Marchewkę,
selera i pietruszkę myjemy,
obie ramy i ścieramy na tarce
o dużych oczkach. Pora starannie
oczyszczamy i kroimy
w krążki.
2.Na wrzący rosół wsypujemy
warzywa. Gotujemy do miękkości.
Dodajemy szpinak i jeszcze
chwilę gotujemy
3.Do rondelka odlewamy
szklankę wrzącej zupy i wkładamy
serki. Podgrzewamy, aż się
roz puszczą, i wlewamy do garnka
z zupą. Mieszamy i ponownie
zagotowujemy.
Komentarze