Zupa szparagowa z camembertem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zupa jest wyśmienita, ma delikatny smak. A dzięki dodatku serka smakuje jeszcze lepiej

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g zielonych szparagów
    1 pęczek dymki
    1 cebula
    1 łyżka soku z cytryny
    sól
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
    1 ser camembert
    1 l gorącego wywary mięsno-warzywnego(rosół)

Zupa szparagowa z camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi opłukać , odłamać zdrewniałe końce. Szparagi pokroić w mniejsze części
  • 2. Jasna część dymki pokroić w plasterki , cebulę obrać i pokroić w pół plasterki,czosnek pokroić w cienkie plasterki.
  • 3. W garnku rozpuścić 1 łyżkę masła, dodac cebulę, dymkę oraz czosnek. Przesmażać z ok 3 min.Dodać szparagi. Przesmażać co jakiś czas mieszając ok 5 -7 minut.
  • 4. Szparagi zalać gorącym bulionem. Gotować ok 10-15 min.Wyciągnąć głóki szparagów.
    Całość zmiksować.
  • 5. Na talerz wlać zupę, ułożyć na środek kilka kawałeczków sera camembert

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy