Zupa szczypiorkowa z grzankami

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Z córką tworzymy w kuchni zgrany duet. Często razem wymyślamy nowe potrawy.

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag ziemniaków
    2 pietruszki
    3 marchewki
    2 pęczki szczypiorku
    1 szkl. mleka
    3 łyżki śmietany 18-proc.
    sól, pieprz
    grzanki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy Grzanki

Zupa szczypiorkowa z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa szczypiorkowa z grzankami 1. Marchewki, ziemniaki i pietruszki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy.
  • Zupa szczypiorkowa z grzankami 2. Marchewki i pietruszki zalewamy 1 l gorącej wody i mlekiem. Gotujemy 5 minut. Wsypujemy ziemniaki i gotujemy do miękkości.
  • 3. Śmietanę hartujemy i wlewamy do zupy. Wsypujemy 3/4 szczypiorku. Doprawiamy i zagotowujemy. Posypujemy resztą szczypiorku. Podajemy
    z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować