Zupa soczewicowa z marchewką

5 (152 ocen)

  • 50 min

Dla lubiących jeść zdrowo i pysznie

  • 50 min

Składniki:

  • -2l bulionu z warzywami ( selerem,pietruszką,porem i opaloną cebulką)
    -4 marchewki
    -1 szkl. soczewicy czerwonej
    -pół puszki pomidorów krojonych
    -1mały jogurt naturalny
    -lubczyk
    -sól
    -pieprz
    DO DEKORACJI
    -szparagi
    -tymianek
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa soczewicowa z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy bulion i dodajemy pokrojoną marchewkę. Gdy będzie już miękka dodajemy 1 szklankę soczewicy i gotujemy wszystko do miękkości.
    Na końcu wlewamy pół puszki pomidorków w puszce,dodajemy lubczyk,sól i pieprz. Gotujemy jakieś 5 minut. Wyłączamy zupkę i miksujemy na gładki krem. Dodajemy mały jogurt naturalny i gotowe.
    Dekorujemy szparagiem z tymiankiem

Porady

Do dekoracji możemy użyć zielonych szparagów Zupkę można podawać np. z groszkiem ptysiowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować