Zupa serowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest pyszna.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 60 dag mięsa mielonego,
    ● 50 dag pieczarek,
    ● 2 cebule,
    ● 2 duże pory (białe części),
    ● 3 kostki rosołowe,
    ● 1.5 l wody
    ● 2 serki śmietankowe,
    ● 3 serki ziołowe Hochland,

Zupa serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w plastry, obsmażyć na oleju. Z mięsa, dwóch jajek i pieprzu uformować i usmażyć kuleczki.
  • 2. Pory i cebule pokroić w drobną kostkę i udusić na oleju.
  • 3. Do gotującej się wody wrzucić kostki rosołowe oraz serki topione. Gotować na małym ogniu do rozpuszczenia. Dodać pieczarki, kuleczki i cebulę. Gotować ok. 30 min. SMACZNEGO!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy