Zupa serowa z pulpecikami

4.98 (198 ocen)

Pyszna zupa

Składniki:

  • 400 g chudego mięsa (łopatka, szynka)
    3 ziołowe serki topione (ok 300g)
    1 kostka rosołowa
    1 marchewka
    1/2 puszki groszku zielonego
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 łyżeczki majeranku
    1 cebula
    1 jajko
    1 łyżka mąki
    sól, pieprz
    szczypta ostrej papryki
    1 1/2 l wody
    koperek
Wystaw ocenę:

4.98 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pulpety

Zupa serowa z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zemleć dodać startą cebulę,jajko, majeranek, sól, pieprz i wyrobić.
    Uformować małe pulpeciki posypując mąką.
  • 2. Wodę zagotować dodać marchewkę startą na grubych oczkach i kostkę rosołową. Włożyć pulpety i gotować 20 minut.
  • 3. Do miseczki wlać szklankę gorącej zupy i dokładnie rozpuścić serki.
  • 4. Do zupy dodać groszek i kukurydzę doprawić i połączyć z serkami.Przed podaniem posypać koperkiem.

Porady

Serki przed dodaniem do zupy można przetrzeć przez sitko

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować