Zupa serowa z mięsem mielonym

4.72 (218 ocen)

  • 45 min

Syci i rozgrzewa. Najsmaczniejsza wersja zupy serowej jaką jadłam.

  • 45 min

Składniki:

  • • 3 kostki rosołowe
    • 3 serki topione po 100 g
    • 50 dag mięsa mielonego
    • włoszczyzna mrożona (paski) 45 dag
    • 1 duża cebula
    • zioła prowansalskie- 2 łyżki
    • słodka papryka
    • sól. pieprz,
    • tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.72 (218 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa serowa Ser

Zupa serowa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki rozdrabniamy widelcem i zalewamy 2 l. wody. Dodajemy bulion w kostkach, zagotowujemy i czekamy aż serki się rozpuszczą. W tym czasie mięso podsmażamy na patelni na rumiano, podsmażone dodajemy do bulionu. Dokładamy włoszczyznę. Całość gotujemy ok. 20 minut. Cebulę ścieramy na tarce. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Wsypujemy zioła. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować