Zupa serowa

0 (0 ocen)

  • 35 min

Zupa w kilka chwil.

  • 35 min

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu warzywnego
    mała śmietana 30%
    4 serki topione śmietankowe
    2 sery pleśniowe niebieskie
    1 cheddar
    koper
    biały pieprz
    sól

Zupa serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 0,5 litra gorącego bulionu odlać do wysokiego naczynia dodać serki topione i zblenderować na jednolitą masę, dodać śmietanę i wymieszać wszystko łyżką. Cheddar i sery pleśniowe zetrzeć na tarce. Dodać wszystko do pozostałego w garnku gorącego bulionu, przyprawić białym pieprzem, solą i posiekanym drobno koperkiem. Podgrzewamy na małym ogniu aż ser się roztopi ciągle mieszając.

Porady

Podawać z makaronem lub kluseczkami lanymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy