Zupa rzodkiewkowa

4.99 (155 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeszcze nigdy nie gotowałam rzodkiewki a to błąd, zupa jest zaskakująca w smaku i pyszna.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ziemniaki: 4 sztuki
    - pęczek rzodkiewek: 2 pęczki
    - bulion warzywny: 1 litr
    - masło: 1 łyżka
    - serek topiony śmietankowy trójkącik: 2 sztuki
    - słodka śmietanka: 100 mililitrów
    - koperek do posypania: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.99 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rzodkiewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę.
    Zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 10 minut.

    Rzodkiewkę myjemy, kroimy w talarki.
    Masło roztapiamy w rondelku, wrzucamy rzodkiewkę i dusimy chwilkę na małym ogniu, dodajemy do zupy.
    Gotujemy do miękkości ziemniaków.

    Dodajemy serek topiony, śmietankę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Przed podaniem posypujemy świeżym koperkiem.
    Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować