Zupa ryżowo-ogórkowa

4.99 (165 ocen)

pyszna zupa mojej mamy

Składniki:

  • woreczek ryżu
    1 litr wody
    kostka drobiowa
    ogórki kiszone
    pietruszka
    marchewka, seler
    1 łyżka śmietany
    sól, pieprz, pietruszka suszona
Wystaw ocenę:

4.99 (165 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Zupa ryżowo-ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ryż. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z kostki rosołowej i warzyw zrobić wywar, dodać starte na tarce ogórki, gotować aż ogórki będą miękkie, dodać ryż, gotować 3 min- przyprawić, zagęścić śmietaną.

Porady

zamiast ryżu w woreczku można wrzucić odpowiednią ilość ryżu prosto do zupy i niech tam się ugotuje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować