Zupa ryżowa na żołądkach drobiowych

4.5 (177 ocen)

  • 10 min

Może służyć jako danie jednogarnkowe

  • 10 min

Składniki:

  • 50 dag żoładków drobiowych
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 kawałek białej części pora,
    1 kawałek selera
    2 ziemniaki,
    natka pietruszki,
    3 łyżki ryżu
    listek laurowy, pieprz ziarnisty i ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ryżowa na żołądkach drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyścić, umyć, pokroić na części. Do garnka wlać 2 l. wody, włożyć żołądki,starte na jarzynowej tarce jarzyny i pokrojonego w półplasterki pora. Wsypać opłukany ryż. Dodać przyprawy i sól. Gotować do miękkości ryżu i żołądków. Kiedy są prawie miękkie, włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować jeszcze 15 min. Wrzucić sporo posiekanej natki pietruszki. SMACZNEGO



Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować