Zupa rybna(Wigilijna)

0 (0 ocen)

Może z pewnością zagościć na naszym stole wigilijnym

Składniki:

  • a. składniki podstawowe z zestawu
    ryba700 g (mintaj ,miruna, dorsz )
    włoszczyzna (marchewka, pietruszka korzeń, seler, por)

    b. składnik podstawowy dodatkowy
    5 średnich ziemniaków

    c. składniki robocze
    oliwa z oliwek
    odrobina octu do smaku
    kostka rosolowa
    woda
    ziarna pieprzu
    ziarna ziela angielskiego
    papryka słodka w proszku
    liść laurowy
    sól do smaku lub jak kto woli wegeta

    d. do dekoracji
    natka pietruszki do dekoracji





Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zupa rybna(wigilijna) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa dusimy(marchew korzeń pietruszki por seler) 1. Warzywa obieramy i trzemy na tarce jarzynówce ,por kroimy na kosteczkę.patelnię wraz z oliwą z oliwek podgrzewamy i dusimy warzywa do miękkości z odrobiną papryki w proszku(tu tkwi sekret koloru zupy) W między czasie do garna wlewamy wodę i wkładamy pokrojone ziemniaki w kostkę dodajemy również pieprz w ziarnach ziele angielskie i liść laurowy,powoli gotujemy aż ziemniaki będą miękkie,następnie dodajemy podduszone warzywa z patelni.Całość doprowadzamy do wrzenia na sam koniec dodajemy filety z ryby pokrojone w dużą kostkę..Dodajemy sól i pieprz,trochę octu,jeżeli zupa jest niewyrazista(nie ma koloru)dodajemy jeszcze papryki. Zupę podajemy z pokrojoną pietruszką

Porady

Można podawać jeszcze ze śmietaną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować