Zupa rybna

4.5 (168 ocen)

  • 45 min

Wyjątkowo smaczna i zdrowa zupa rybna.

  • 45 min

Składniki:

  • 1,5 kg świeżej ryby (dorsza), 2 czerwone papryki, 2 średnie cebule, 7 szt ziemniaków, włoszczyzna, 1l soku pomidorowego, sól, pieprz ziarnisty, kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowany wywar rybny 1. 1. Oczyszczone głowy i kręgosłupy ryby po filetowaniu zalewamy ok 2l wody, dodajemy włoszczyznę, sól, pieprz, kostkę rosołową i gotujemy 25 min.


  • Przecedzony wywar 2. 2. Ugotowany wywar przecedzamy i dodajemy do niego pokrojoną w paski paprykę, cebulę w krążki i ziemniaki w talarki. Dolewamy cały sok pomidorowy i gotujemy 15 min.
  • Pozbywanie się ości z filetów 3. 3. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojonego w kostkę, pozbawionego ości dorsza.
  • Gotowa zupa rybna 4. 4. Przed podaniem posypujemy świeżo tłuczonym pieprzem.

Porady

Do zupy możemy również dodać inny rodzaj ryby np pokrojonego w kostkę łososia co wzbogaci smak zupy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować