Zupa potrójnie pomidorowa

5 (173 ocen)

  • 45 min

Pora na sprzątanie piwnicznych rezerw :)

  • 45 min

Składniki:


  • puszka pomidorów krojonych z zalewą
    słoik całych pomidorów w zalewie
    250 ml przecieru z pomidorów malinowych
    1,2 l bulionu warzywnego
    filet z kurczaka
    2 marchewki
    pietruszka
    mały seler
    2 liście laurowe
    liść kaffiru
    1/2-3/4 szklanki ryżu
    garść świeżej bazylii
    natka pietruszki
    gęsta śmietana
    sól ,pieprz ,cukier
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa potrójnie pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa potrójnie pomidorowa 1. Do garnka wkładamy pomidory z puszki ,przecier pomidorowy i pomidory całe bez zalewy. Dodajemy czosnek ,pokrojone w kostkę marchewki ,pietruszkę i seler ,posiekaną bazylię ,liście laurowe i liść kaffiru ,zagotowujemy. Zalewamy bulionem warzywnym ,pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka ,dodajemy sól i pieprz ,gotujemy 10 min. Następnie wsypujemy ryż i gotujemy zupę do jego miękkości. Na koniec doprawiamy solą ,pieprzem i cukrem. Podajemy ze śmietaną i posiekaną natką pietruszki.
  • Pomidory w zalewie na zimę 2. Pomidory w zalewie

    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pomidory-w-zalewie-na-zime-2
  • Przecier z pomidorów malinowych 3. Przecier z pomidorów malinowych

    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/przecier-z-pomidorow-malinowych-2
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować