Zupa potrójnie grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Suszone grzyby namoczyć. Kość umyć i zalać wodą, zagotować i zebrać szumowiny. Zmniejszyć gaz, posolić, przykryć. Po 15-20 minutach wrzucić grzyby suszone razem z wodą, w której się moczyły.
2.Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć. Odstawić. Cebulę zeszklić, dodać odgotowane grzyby, masło, doprawić, smażyć 5-10 minut.
3.Z wywaru wyjąć kości. Dodać pieczarki, grzyby i makaron. Gotować 10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką i 1/2 łyżeczki soli, rozprowadzić chochelką zupy i wlać do garnka. Wymieszać. Zagotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką. Smacznego |:)
Komentarze