ZUPA POROWO-SEROWA Z KLOPSIKAMI

4.5 (142 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo syta i pyszna.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 duże pory
    600 g serka topionego ziołowego
    1,5 kg mięsa mielonego z szynki lub łopatki wieprzowej
    sól, pieprz, olej
    4 jajka

Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Zupy Szynki

Zupa porowo-serowa z klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory pokroić na kawałki, włożyć do dużego garnka, zalać wodą i zagotować. Włożyć do wywaru serek topiony.
  • 2. Do mięsa mielonego wbić jajka, posolić, doprawić pieprzem. Z mięsa lepić małe kuleczki i zrumienić na oleju.
  • 3. Gdy por w zupie będzie już miękki, do zupy dodać kulki mięsne. Gotować jeszcze około 15 minut. Doprawić do smaku.

Porady

Podawać z chlebem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Mięso Por Serek Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować