Zupa porowo - serowa

4 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Rozgrzewająca, pachnąca i sycąca zupka.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 pory
    1 kg pieczarek
    1 kg filetów z kurczaka (u mnie 3 sztuki)
    5 serków topionych kremowych (w rolce)
    sól, pieprz
    1/3 kostki masła

    pietruszka zielona do posypania

Zupa porowo - serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory umyć, oczyścić i pokroić w paski. Podsmażyć na połowie masła. Pieczarki umyć, drobno pokroić i smażyć na maśle razem z pieczarkami. Doprawić do smaku. Filety z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę usmażyć na pozostałym maśle z ulubioną przyprawą do kurczaka. Gotowego kurczaka dołożyć do pieczarek, dolać 2 litry wody i zagotować, dodać serki topione, zagotować raz jeszcze. Doprawić. Podawać np. z zieloną pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy