Zupa porowo-serowa

4.32 (173 ocen)

  • 10 min

Ulubiona zupa mojej żony

  • 10 min

Składniki:

  • 500 g pora
    1,5 l bulionu
    2 cebule
    50 g masła
    300 g serka topionego naturalnego
    Natka pietruszki
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.32 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowo-serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory myjemy, przecinamy na pół, siekamy drobno. Cebule kroimy na niewielkie kwadraciki. Natkę pietruszki siekamy. W garnku roztapiamy masło, dodajemy cebulę, a następnie posiekany por, smażymy. Całość zalewamy bulionem.
  • 2. Do gotującego się wywaru dodajemy serki topione. Całość mieszamy, aż do całkowitego roztopienia serków, a następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Całość doprawić solą oraz pieprzem do smaku.

Porady

Zupa bardzo dobrze smakuje podawana z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować