Zupa porowa z serkiem topionym.

4.49 (196 ocen)

  • 20 min

Pyszna zupa na jesienny obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 marchewka
    1 pietruszka
    1 seler
    żebro wołowe lub wieprzowe na rosół
    1 cebula
    2 pory
    200g ziemniaków
    100g serka topionego
    łyżka masła
    sól
    pieprz
    łyżeczka suszonego tymianku
    2 liście laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowa z serkiem topionym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z marchewki, pietruszki, selra, cebuli i żebra ugotować bulion. Dodać sól, liść laurowy i ziele angielskie.
  • 2. Por pokroić w krążki i na stopionym w garnku maśle zeszklić, podlać bulionem i dusić chwilę. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do pora i posypać tymiankiem. Zalać bulionem i zagotować.
  • 3. Pokrojony w kostkę serek topiony dodać do zupy i gotować 25 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Porady

Można podawać z pokrojoną w paski szynką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować