Zupa porowa z łososiem

4.5 (166 ocen)

  • 30 min

Smaczna zupka :)

  • 30 min

Składniki:

  • około 1 l wody
    około 10 - 15 dag łososia
    marchew
    por
    koperek
    2-3 ziemniaki

    kostka rosołowa
    sól
    świeżo mielony pieprz
    kilka łyżek śmietany 30 %
    łyżka mąki do zagęszczenia zupy
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa rybna Dania główne

Zupa porowa z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew pokroić w kosteczkę, zalać wodą i gotować około 10 minut. Dodać pokrojone ziemniaki i podgotować . Następnie dodać rybę, kostkę rosołową, pokrojonego pora(można go wcześniej poddusić na masełku). Gotować do miękkości. Rybę wyjąć i rozdrobnić na mniejsze kawałki. Mąkę rozmieszać w odrobinie wody i wlać do zupy. Dodać śmietanę, posiekany koperek i kawałki łososia. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.9 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa porowa

To może cię zainteresować