Zupa pomidorowa z żurawiną

0 (0 ocen)

Nowa odsłona pomidorowej - bardzo smaczny mariaż z żurawiną.

Składniki:

  • 1 litr wywaru mięsnego drobiowego
    150 g mrożonej włoszczyzny (słupki lub paski)
    150 g suszonej żurawiny
    1 puszka pomidorów krojonych
    sól, pieprz
    słodka śmietanka 12% lub 18%
    posiekana zielona pietruszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wywar zagotowujemy, wrzucamy włoszczyznę, zagotowujemy, dodajemy opłukaną żurawinę suszoną, gotujemy 15 minut.
  • 2. Dodajemy pomidory z puszki wraz z zalewą, gotujemy jeszcze 5-10 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy śmietankę. Posypujemy posiekaną zieloną pietruszką.
  • 3. Zupę podajemy bez dodatków lub z ugotowanym oddzielnie makaronem.

Porady

Wywar możemy zastąpić bulionem drobiowym z kostki. Zamiast śmietanki możemy użyć mleka zagęszczonego niesłodzonego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować