Zupa pomidorowa z selerem naciowym

4.98 (144 ocen)

Pyszna i aromatyczna.

Składniki:

  • 2 skrzydełka
    1 marchew
    cebula
    ząbek czosnku
    2-3 zielone liście pora
    3 łodygi selera naciowego
    ok 15 dag makaronu "zacierki"
    sól, pieprz
    1 łyżeczka przyprawy do zup
    mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.98 (144 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować 2,5l wody. Dodać skrzydełka, cebulę, czosnek, por i pokrojoną w kostkę marchew i selera. Przyprawić. Gotować do miękkości warzyw. Wyjąć cebulę, czosnek, pora i wsypać zacierkę. Ugotować do miękkości. Na koniec dodać koncentrat i natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować