Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną

5 (151 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Gęsta, aromatyczna zupa z dodatkiem smacznej i pożywnej kaszy jaglanej. Propozycja nie tylko dla zwolenników kuchni wegetariańskiej.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory (w puszce, bez skórki): 2 sztuki
    - bulion: 0.5 litra
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - ziele angielskie (ziarna): 2 sztuki
    - pieprz (ziarna): 5 sztuk
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - cukier: 1 łyżeczka
    - sól morska (do smaku): 0.5 łyżeczki
    - pieprz (świeżo mielony): 0.5 łyżeczki

    - kasza jaglana (ugotowana na sypko): 2 szklanki
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę drobno pokrojoną, czosnek pokrojony w plasterki, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i liść laurowy. Smażyć przez chwilę na wolnym ogniu. Dodać pomidory, cukier, sól i świeżo zmielony pieprz. Wlać bulion i gotować pod przykryciem ok. 20 minut.
  • 2. Zupę zmiksować blenderem.
  • 3. Podawać z kaszą jaglaną ugotowaną na sypko i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza jaglana Pomidor Pomidory w puszce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować