Zupa pomidorowa z ciecierzycą i pieczarkami

4.5 (191 ocen)

  • 45 min

Tym razem pokusiłem się o wzbogacenie pomidorowej o ciecierzycę i pieczarki. Wyszło smacznie.

  • 45 min

Składniki:

  • pomidory krojone z puszki
    750 ml bulionu warzywnego
    100 g pieczarek
    ciecierzyca z puszki
    por
    2 marchewki
    pietruszka
    mały seler
    łyżka koncentratu pomidorowego
    cukier
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z ciecierzycą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę i seler obieramy i kroimy w drobną kostkę ,por w talarki. Marchew obieramy ,kroimy w talarki. Warzywa zalewamy bulionem ,dodajemy pomidory wraz z zalewą ,koncentrat pomidorowy ,pokrojone w talarki pieczarki. Gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy osączoną ciecierzycę ,gotujemy jeszcze 10 min. Do smaku doprawiamy cukrem ,solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować