Tym razem pokusiłem się o wzbogacenie pomidorowej o ciecierzycę i pieczarki. Wyszło smacznie.
45 min
Składniki:
pomidory krojone z puszki
750 ml bulionu warzywnego
100 g pieczarek
ciecierzyca z puszki
por
2 marchewki
pietruszka
mały seler
łyżka koncentratu pomidorowego
cukier
sól ,pieprz
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pietruszkę i seler obieramy i kroimy w drobną kostkę ,por w talarki. Marchew obieramy ,kroimy w talarki. Warzywa zalewamy bulionem ,dodajemy pomidory wraz z zalewą ,koncentrat pomidorowy ,pokrojone w talarki pieczarki. Gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy osączoną ciecierzycę ,gotujemy jeszcze 10 min. Do smaku doprawiamy cukrem ,solą i pieprzem.
Komentarze