Zupa pomidorowa na rosole

4.98 (178 ocen)

Pyszna zupa z kawałkami pomidorów :)

Składniki:

  • 500 ml rosołu (może być z kostki)
    15 dag mrożonej włoszczyzny (słupki lub paski)
    1 puszka pomidorów krojonych
    1/2 szklanki śmietanki 12%
    1 płaska łyżeczka cukru
    1 liść laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    posiekana zielona pietruszka
Wystaw ocenę:

4.98 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa Rosół

Zupa pomidorowa na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół zagotowujemy z listkiem laurowym i zielem angielskim. Wrzucamy mrożoną włoszczyznę i gotujemy 10 minut pod przykryciem.
  • 2. Dodajemy pomidory z puszki i płaską łyżeczkę cukru, solimy do smaku. Gotujemy kolejne 10 minut. Zestawiamy z ognia, wlewamy śmietankę, przyprawiamy odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
  • 3. Podajemy z ugotowanym oddzielnie makaronem lub ryżem, albo bez dodatków. Posypujemy posiekaną zieloną pietruszką.

Porady

Z podanej ilości składników otrzymamy 3-4 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować