Zupa pomidorowa

4.97 (176 ocen)

Koncentrat pomidorowy można zastąpić pomidorami.

Składniki:

  • kości wieprzowe -0,5 kg
    włoszczyzna bez kapusty -1 pęczek
    koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
    sól i pieprz
    śmietana -2 łyżki
    mąka - 1 łyżka
    makaron ugotowany - 250 g
Wystaw ocenę:

4.97 (176 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte kości włożyć do garnka do wrzącej wody, gotować.
  • 2. Włoszczyznę obrać, opłukać, dodać do wywaru razem z solą i pieprzem, gotować.
  • 3. Kości wyjąć ostudzić,obrać z mięsa,dodać do zupy
  • 4. Koncentrat rozprowadzić częścią zupy i dodać do całości. Zupę podprawić śmietaną rozmieszaną z mąką, dodać sól, pieprz, zagotować podawać z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować