Zupa Pomidorowa

4.99 (179 ocen)

Pomidorowa czyli 'Ulubiona' zupa z makaronem mojej córci :-)

Składniki:

  • Makaron ( ja dałam wstążki) opakowanie
    2,5 do 3 l woda
    4 skrzydełka z kurczaka
    2 marchewki
    2 pietruchy (korzeń)
    1 mała cebulka
    pietruszka nać 2-3 gałązki
    1/4 selera (korzeń)
    śmietana 18% (według uznania)
    100-150g koncentrat pomidorowy (jak ktoś lubi bardziej czerwona zupe mozna dać więcej)
    2 łyzki mąki
    1 kostka drobiowa (winiary)
    sól,pieprz (według uznania)
Wystaw ocenę:

4.99 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg. wskazówek na opakowaniu.
  • Zupa Pomidorowa 2. Skrzydełka dokładnie myjemy pod bieżącą woda, wrzucamy do garnka zalewamy zimna woda. Warzywa obieramy,również myjemy kroimy na kawałki ( jak kto lubi) Małą obraną,umytą cebulke dodajemy w całości dodajemy do wywaru.(doprawiamy sola,pieprzem i kostką rosołową) Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw i mięsa od czasu do czasu szumując.
  • Zupa Pomidorowa 3. Dodajemy przecier pomidorowy( gotujemy do rozpuszczenia sie jego) Następnie mieszamy mąke z wodą i śmietaną energicznie żeby nam sie kluchy nie porobiły. Wlewamy do wywaru mieszając.Gotujemy ok. 3 minutki i gotowe. Na miseczki wykładamy wczesniej ugotowany makaron,polewając zupką. Dekorujemy pokrojoną drobno natką pietruszki.

    SMACZNEGO :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować