Zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg. wskazówek na opakowaniu.
2.Skrzydełka dokładnie myjemy pod bieżącą woda, wrzucamy do garnka zalewamy zimna woda. Warzywa obieramy,również myjemy kroimy na kawałki ( jak kto lubi) Małą obraną,umytą cebulke dodajemy w całości dodajemy do wywaru.(doprawiamy sola,pieprzem i kostką rosołową) Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw i mięsa od czasu do czasu szumując.
3.Dodajemy przecier pomidorowy( gotujemy do rozpuszczenia sie jego) Następnie mieszamy mąke z wodą i śmietaną energicznie żeby nam sie kluchy nie porobiły. Wlewamy do wywaru mieszając.Gotujemy ok. 3 minutki i gotowe. Na miseczki wykładamy wczesniej ugotowany makaron,polewając zupką. Dekorujemy pokrojoną drobno natką pietruszki.
Komentarze