Jestem mamą cudownego Wiktorka. Gotowanie oryginalnych dań daje mi wiele radości. Zupapizza jest prosta i pyszna, idealna na szybki obiad lub kolację, gdy przyjdą znajomi.
Składniki:
● 1/2 kg mięsa mielonego
● 1/2 kg pieczarek
● 3 duże cebule
● 2 puszki pomidorów
● 1 duży topiony serek śmietankowy
● 2-3 łyżki przyprawy do pizzy
● 2 kostki rosołowe
● maggi
● oliwa
1.Mięso podsmażamy na rozgrzanej
na patelni oliwie. Cebule
obieramy i dość drobno
kroimy. Pieczarki myjemy
i również drobno kroimy. Cebulę
i pieczarki dodajemy do mięsa.
Wszystko mieszamy i smażymy
kilka minut.
2.Podsmażone mięso z cebulą
i pieczarkami przekładamy
do garnka, zalewamy wodą,
dodajemy kostki rosołowe
i przyprawę do pizzy. Gotujemy
ok. 30 minut.
3.Po tym czasie dodajemy
pomidory z puszki i na koniec drobno pokrojony serek topiony,
mieszamy. Gdy serki się
rozpuszczą, zupa jest gotowa
do jedzenia.
Komentarze