Zupa pieczarkowa z wkładką mięsną

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kolejna z cyklu ,,odchudzonych'' zup. W sam raz dla osób na diecie.

  • 40 min

Składniki:

  • 40 dag pieczarek
    3 ziemniaki
    1/2 marchewki
    1/3 korzenia pietruszki
    plasterek selera
    cebula
    koper
    2 liście laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    łyżeczka masła
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka mąki
    sól, pieprz

    wkładka mięsna:
    1 filet z kurczaka
    pół łyżeczki soli
    małe jajko
    garść bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z wkładką mięsną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy myjemy i dzielimy na cztery części. Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Wkłada mięsna: filet myjemy osuszamy i mielimy w maszynce o dużych oczkach. Dodajemy jajko, sól i bułkę tartą. Dokładnie mieszamy. Mokrymi dłońmi formujemy kuleczki (lub nakładamy łyżeczką).
  • 3. Do garnka wkładamy pieczarki, marchewkę, ziemniaki, selera, pietruszkę, cebulę, ziele, liść i masło - całość zalewamy zimną wodą (ok. 2,5 - 3 litry). Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy. Gdy warzywa będą miękkie na gotującą zupę dodajemy mięso. Gotujemy ok. 3 minuty.
  • 4. Jogurt naturalny dokładnie mieszamy z mąką, podlewamy ok. 50 ml zimnej wody i wlewamy na gotującą zupę. Zagotowujemy. Całość posypujemy posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować