Zupa pieczarkowa z pęczakiem

4.5 (182 ocen)

  • 35 min

Bezmięsna zupa ,bardzo smaczna i sycąca.

  • 35 min

Składniki:


  • 500 g pieczarek (u mnie brązowe)
    2 marchewki
    pietruszka
    mały seler
    por (biała część)
    łyżka masła
    4 ziemniaki
    ziele angielskie
    3 łyżki kaszy pęczak
    łyżeczka lubczyku
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Następnie podsmażamy je na maśle ,lekko oprószając solą.
    Marchew ,pietruszkę ,seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy zimną wodą ,dodajemy pokrojony w piórka por i kilka ziaren ziela angielskiego. Dodajemy sól i pieprz ,zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Dodajemy podsmażone pieczarki ,lubczyk i kaszę ,gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem ,opcjonalnie możemy zabielić śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować