Zupa pieczarkowa z makaronem

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Bardzo zdrowa i sycąca zupka.

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • pół kilograma pieczarek
    2 marchewki
    1 mała cebula
    3 litry wody
    pieprz i sól do smaku

    2 łyżki mąki
    3/4 szklanki śmietany

    250 gram makaronu rurki z mąki z pełnego przemiału

Zupa pieczarkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plasterki (ja miałam duże to pokroiłam w półplasterki), marchewkę również kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w drobne piórka.
  • 2. Dajemy to wszystko do wody i gotujemy około godziny. Doprawiamy do smaku.
  • 3. Mąkę mieszamy ze śmietaną, wlewamy do zupy, jak zakipi zdejmujemy z ognia.
  • 4. Makaron rurki z mąki z pełnego przemiału gotujemy w osolonej wodzie i dajemy na talerze i zalewamy zupą.
    Makaron po ugotowaniu można również od razu dodać do zupy i wtedy podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy