Zupa pieczarkowa z grzankami

4.5 (166 ocen)

  • 60 min

Pieczarkową zupę podaję na dwa sposoby :z grzankami lub z makaronem

  • 60 min

Składniki:

  • 2,5 l wody

    30 dag kości wołowej

    30 dag mięsa drobiowego


    0,5 kg pieczarek

    3 marchewki

    2 pietruszka

    1 cebula

    sól ,pieprz,wegeta

    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Pieczarki oczyścić ,pokroić w paski .

    2.Cebulę posiekać,zeszklić ,dodać pokrojone pieczarki,przyprawić solą i pieprzem,dusić około 8 min.

    3.Kości umyć,zalać zimną wodą posolić i gotować na małym ogniu.Dodać umyte mięso drobiowe.

    5.Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę ,dodać razem z pieczarkami do wywaru.


    6.Zupę przyprawić do smaku i podprawić śmietaną

    7.Posypać koperkiem.

    8.Podawać z grzankami lub makaronem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować