Zupa pieczarkowa curry

0 (0 ocen)

Zaczyna się czas, kiedy będziemy przyrządzać dania sycące i rozgrzewające. Taka jest też moja zupa rozgrzewająca z pieczarkami i makaronem ryżowym, o smaku curry.

Składniki:

  • • 4 marchewki
    • 1 pietruszka
    • 2 cebule
    • po 3 liście laurowe i szałwii, kilka igiełek rozmarynu
    • 2 łyżeczki przyprawy curry
    • sól, pieprz do smaku
    • 3 kostki rosołowe warzywne
    • 4 łyżki oliwy
    • 500 g pieczarek
    • 250 g makaronu ryżowego nitki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie.
    • Dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę, zalać 1,5 litra wody i gotować 30 minut z dodatkiem kostek rosołowych i ziół.
    • Zupę po ugotowaniu zmiksować na gładki krem, po uprzednim wyjęciu liści laurowych.
    • Następnie dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki, przyprawić curry i gotować w kremie 10 minut.
    • Na koniec wrzucić na 2 minuty makaron ryżowy nitki.
    • Doprawić i dodać posiekaną natkę pietruszki.

Porady

50

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować