Zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, aromatyczna, sycąca.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki: 0.5 kilograma
    - skrzydełka: 0.5 kilograma
    - wegeta: 3 łyżki
    - marchewki: 2 sztuki
    - pietruszka: 1 sztuka
    - seler: 0.5 sztuki
    - śmietana: 100 gramów
    - mąka: 1 łyżka
    - ziele angielskie: 6 sztuk
    - makaron muszelki: 40 dekagramów
    - natka pietruszki: 1 sztuka

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na skrzydełkach i warzywach gotujemy wywar rosołowy, dodajemy do niego drobno pokrojone i przesmażone pieczarki. Gotujemy ok. 45 minut .
  • 2. Łyżkę mąki rozrabiamy ze 100 g. śmietany kremówki.
  • 3. Posypujemy natką. Zupę podajemy z drobnym makaronem, np. muszelkami lub gwiazdeczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy