Zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

Kolejna potrawa,która kojarzy mnie się z dzieciństwem.Zupa jest lekka,tania,szybka w przygotowaniu i jaka smaczna...spróbujcie sami.

Składniki:

  • 500 g pieczarek
    kostka bulionu grzybowego
    100 g serka topionego gouda
    oliwa
    makaron
    2 łyżki mielonych grzybów
    2 łyżki śmietany
    sól
    pieprz

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy i obsmażamy na łyżeczce oliwy porcjami.Tak przygotowane pieczarki wrzucamy do gotującej się wody z bulionem grzybowym.Dodajemy serek i gotujemy około 10 minut.W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.Gotową zupę doprawiamy do smaku solą,pieprzem i śmietaną.Można delikatnie ją zagęścić łyżką mąki rozprowadzając ją w zimnej wodzie i dodając do gotującej się zupy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy