Zupa parówkowa

4.5 (145 ocen)

  • 20 min

Pożywną i sycącą zupę nie trzeba długo przygotowywać. Wystarczą tylko zakupy w najbliższym sklepie.

  • 20 min

Składniki:

  • 20 dag parówek

    Biała fasola w puszce w sosie pomidorowym (np. pudliszki)

    2 marchewki

    Małe opakowanie pieczarek

    2 łyżki koncentratu pomidorowego

    Łyżka mąki

    Kostka rosołowa

    Sól

    Pieprz

    Olej
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa parówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki obierz ze skórki i pokrój. Podsmaż na oleju.
  • 2. Pieczarki obierz i pokrój. Marchewkę oczyść i drobno pokrój. Zalej 2 litrami wody i gotuj razem z pieczarkami. Gdy warzywa będą miękkie dodaj fasolę ,parówki i kostkę rosołową, gotuj jeszcze 20 minut(jeśli fasola z puszki będzie bardzo miękka nie należy jej długo gotowac).
  • 3. Koncentrat rozmieszaj z mąka w pół szklanki wody. Wlej do zupy.Zagotuj. Przypraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować